14 yaşındayken babası evi terk etmiş. Annesi gece gündüz çalışıp ona ve kız kardeşine bakmaya çalışmış. 11 kişinin tecavüzüne uğradığı iddia ediliyor. Şimdilik o 11 kişi de tutuklu. Hakim sorduğunda, hatırlayamadığını, söylüyor. Ya da hatırlamamayı seçiyor. Hatırladığı tek şey ‘karnın aç mı’ diye soran bir arkadaşının evine yemek yemeye gittiği ve kola istediği. Tıpkı filmlerdeki gibi. İnsanın içini acıtan bir çocukluk ve adeta tüm dünyanın olanca zalimliğiyle küçücük bedenine çullandığı bir kız çocuğu.

Okuduğumda çılgına döndüm, 14 yaşında 11kişinin tecavüzüne uğrayan bir çocuğun avukatının Twitter’da yazdıklarını hiç değiştirmeden sizlerle paylaşmak istiyorum.

Birazdan 11 tane şüphelisinin ve 14 yaşında bir mağdurunun olduğu, içinde uyuşturucu ve tecavüz geçen bir ağır ceza duruşmasına gireceğim,

Bu arada ben mağdur vekiliyim. 14 yaşında 11 kişinin tecavüzüne uğramış ve şimdi korkudan “şikâyetçi değilim” diyen bir çocuğun avukatıyım.

14 yaşındaki kıza zorla uyuşturucu verip bayıltan ve sırayla tecavüz eden bir de bunu videoya çekip paylaşan sanıkların ifadeleri şok edici.

Sırf kız evden kaçıyor ve de sigara içiyor diye nerdeyse tecavüzü mazur gösterecek şekilde savunma yapan avukatlar bile var karşımda,

Kız o kadar korkmuş ki duruşma boyunca elimi bırakmadı. İfade vermek için sanıkların dışarı çıkmasını istedi, olayı anlatırken hep ağladı.

11 sanıktan 5'i tutuklu diğer 6'sı için de tutuklama istedim. Heyet karar için ikinci kez ara verdi. Duruşma 10.30’dan beri devam ediyor.

3,5 saat ve 21 sayfa tutanak sonunda tutukluların tutukluluk hallerinin devamı ile tutuksuz olanların tutuklanmalarına karar verildi.

Sanık yakınları arbede çıkardı. Mağdur kıza, annesine ve bana saldırmaya kalktılar. Polis eşliğinde kaleme sığındık. Dışarıda kıyamet kopuyor.

Tecavüzcülerin aileleri, , “Siz nasıl insanlarsınız?” diye 14 yaşındaki tecavüz mağduru kıza ve avukatı bana saldırdı. Asıl siz nasıl insanlarsınız?

Sonuçta ilk celse bile olsa, henüz infaza yönelik hüküm kurulmamış da olsa o 11 tecavüzcü duruşmadan sonra cezaevine gidecek. Bu bile yeter.

Evet, suçu ispatlanana kadar herkes masumdur ve burada 14 yaşında bir çocuğa tecavüzden bahsediyoruz. Hem de 11 kişi tarafından. Ne masumiyeti?

30 yıllık ömrümün ve 6 yıllık meslek hayatımın en zor saatlerini yaşadım. Avukat olarak “Sakin olayım.” dedim ama insan olarak mümkün değil.

Kız birkaç defa evden kaçmış diye “Sokaklarda başkalarıyla yatıp kalkıp suçu bize yıkmaya çalışıyor, akli dengesi yerinde değil.” bile dendi.

O travmayı yaşayan birinin ruhsal durumu elbette yerinde olmaz. Ama akli dengesi yerinde değil ne demek? Deli diye tecavüz mü edeceksiniz?

Elimi tuttuğunda avuçlarının içi terleyen, titremesine zor mani olduğum ve bana “Ablacım.” diyen bir çocuktan bahsediyoruz. Adı üstünde çocuk.

Mağdur çocuk şu an yurtta kalıyor, ama annesi ve küçük kız kardeşi için hayat bundan sonra onunki kadar korunaklı olmayacak maalesef.

Gözümün önünde kadını "Seni de kızın gibi yapacağız." diye tehdit ettiler. Onunla ilgili de ayrıca suç duyurusunda bulunuldu elbet.

Tecavüze uğrayan çocuğunun hakkını aradı, suçlulardan şikayetçi oldu diye bir anneyi tehdit etmek hangi insani ölçüte sığabilir?

Sonradan suçsuz oldukları anlaşılırsa diyenler var. Bazı suçlarda aslında en başından her şey apaçık ortadadır, sonradan kamufle edilir.

Bugün bir kez daha anladım ki, hayatta çok gerzekçe şeyleri kendimize dert ediyoruz. İnsanlar ne travmalar atlatıyor, biz neyin derdindeyiz?

Ben öz kızına tecavüz eden baba ile ilgili halasının kıza "Babanın yanında yarı çıplak gezip adamı tahrik etmeseydin" dediğini bile duydum.

Sizden ricam burda veya Facebook'ta nick veya foto göstermeden yazılanları paylaşmanız. Korktuğumdan değil meslek kuralları gereği ricamdır.”

Evet, işte böyle. Tarsus’ta Özgecan öldürülünce haklı olarak ayağa kalkanlar, Mardin’de 13 yaşındaki kıza tecavüz edenleri “Kızın rızası vardı” diye beraat ettirenlere, Karaman’ın Ayrancı İlçesi’nde 3 yıl önce 15 yaşındaki kıza cinsel saldırı iddiasıyla tutuksuz yargılanan 8 şüpheliyi daha 6 gün önce “gönül rızası ile olduğu” gerekçesiyle beraat ettirenlere, her 4 saatte bir kadının tecavüze uğradığı bu ülkede lütfen tepkimizi koyalım. Saygılarımla, hoşça kalın.